آنتی اسکالانت (ضد رسوب ممبران)

۴٫۹ از ۵ (۹ رای)

آنتی اسکالانت (ضد رسوب ممبران)
  • آنتی اسکالانت (ضد رسوب ممبران)
  • آنتی اسکالانت (ضد رسوب ممبران)
  • آنتی اسکالانت (ضد رسوب ممبران)
قیمت: تماس بگیرید

  • ارائه معتبرترین برندها
  • مناسب برای انواع آب لب شور و آب دریا
  • ضمانت اصالت کالا

آنتی اسکالانت چیست؟


آنتی اسکالانت (Antiscalant) یا عامل ضد رسوب ممبران RO، یک ماده شیمیایی است که به آب ورودی به دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس در فرآیند تصفیه آب افزوده شده و در جلوگیری از ایجاد رسوب در ممبران RO بسیار موثر است. معمولا در یک سیستم آب شیرین کن پیش از ورود آب به ممبران اسمز معکوس ماده شیمیایی آنتی اسکالانت توسط دوزینگ پمپ به آب تزریق می‌شود. این ماده ضد رسوب یک تاخیر زمانی بین بی‌کربنات و کلسیم و منیزیم که همگی از عوامل ایجاد رسوب در ممبران هستند ایجاد می‌کند. این تاخیر زمانی باعث می‌شود تا آب پیش از انجام هرگونه واکنش شیمیایی که موجب ایجاد رسوب می‌شود از سطح ممبران عبور کند. بنابراین آنتی اسکالانت نقشی بسیار مهم و حیاتی در عملکرد و طول عمر فیلتر ممبران RO که قلب دستگاه آب شیرین کن محسوب می‌شود ایفا می‌کند.

آنتی اسکالانت چیست؟

انواع آنتی اسکالانت


آنتی اسکالانت‌ها بر اساس فرمول شیمیایی و ترکیبات سازنده به دو دسته کلی پایه فسفونات (Phosphonate-Based) و پایه پلیمری (Polymer-Based) تقسیم می‌شوند. آنتی اسکالانت‌های پایه فسفونات به دلیل کارایی بالا، پایداری مناسب و نیز توانایی فوق‌العاده در جلوگیری از رسوبات مختلف در طیف گسترده‌ای از شرایط محیطی نظیر دما و pH، محبوب‌ترین نوع آنتی اسکالانت به شمار می‌روند. هرچند در سال‌های اخیر به دلیل اثرات زیست محیطی استفاده از آنها، تمایل به استفاده از آنتی اسکالانت‌های پایه پلیمری و عاری از فسفونات بسیار بیشتر شده و تحقیقات فراوانی جهت افزایش کیفیت و کارایی آنها صورت گرفته است.

از منظر pH، آنتی اسکالانت‌ها به سه دسته آنتی اسکالانت اسیدی، آنتی اسکالانت قلیایی و آنتی اسکالانت خنثی تقسیم می‌شوند.

آنتی اسکالانت اسیدی

pH آنتی اسکالانت اسیدی در بازه ۴ – ۲ قرار دارد و گزینه بسیار مناسبی در حذف رسوبات ناشی از فسفات کلسیم و کربنات کلسیم به شمار می‌رود.

آنتی اسکالانت قلیایی

آنتی اسکالانت قلیایی عموما پایه فسفونات دارد و در حذف رسوب ناشی از فلزات مختلف بسیار موثر است. این ضد رسوب در جلوگیری از ایجاد رسوب توسط آهن، منگنز و آلومینیوم بسیار موثر است.

آنتی اسکالانت خنثی

pH آنتی اسکالانت خنثی در محدوده ۶ – ۵ قرار دارد و این نوع آنتی اسکالانت گزینه مناسبی جهت کاربرد روزمره در انواع ممبران RO به شمار می‌رود.

برندهای آنتی اسکالانت

مصرف روزافزون آنتی اسکالانت در سیستم آب شیرین کن و نیز تفاوت گسترده در منابع آب ورودی به دستگاه سبب شده تا آنتی اسکالانت‌های بسیار متنوعی از برندهای مختلف در بازار تصفیه آب در دسترس باشد که در ادامه به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم:

آنتی اسکالانت فلوکن

آنتی اسکالانت فلوکن ۲۶۰
(FLOCON 260 Antiscalant)

آنتی اسکالانت فلوکن ۲۶۰ به عنوان یکی از معروفترین و پرکاربردترین مدل‌های آنتی اسکالانت شناخته می‌شود. pH این آنتی اسکالانت در محدوده کمتر از ۲ قرار دارد و در کنترل رسوبات ناشی از کربنات، سولفات و فلوراید بسیار موثر است.

آنتی اسکالانت جنسیس

آنتی اسکالانت جنسیس
(GENESYS Antiscalant)

آنتی اسکالانت‌های جنسیس عموما حالت قلیایی دارند و توانایی فوق‌العاده آنها در جلوگیری و کنترل رسوبات ناشی از یون‌های سه ظرفیتی مانند آهن و آلومینیوم، این آنتی اسکالانت‌ها را به یکی از برترین انواع ضد رسوب ممبران تبدیل کرده است.

آنتی اسکالانت آویستا

آنتی اسکالانت آویستا
(AVISTA VITEC Antiscalant)

آنتی اسکالانت‌های شرکت آویستا با نام تجاری VITEC عرضه می‌شوند. دو مدل VITEC 3000 و VITEC 5100 از محبوب‌ترین مدل‌های آنتی اسکالانت آویستا محسوب می‌شوند که قابلیت استفاده در طیف گسترده‌ای از آب‌های ورودی با TDS و pH مختلف را دارند.

آنتی اسکالانت اکسپتا

آنتی اسکالانت اکسپتا
(Accepta Antiscalant)

آنتی اسکالانت اکسپتا بیشتر با دو مدل Accepta 2325 و Accepta 2091 شناخته می‌شود. این آنتی اسکالانت‌ها نیز عملکرد بسیار خوبی در برابر طیف گسترده‌ای از رسوبات از خود نشان می‌دهند و کاربرد فراوانی در سیستم‌های آب شیرین کن دارند.

انتخاب آنتی اسکالانت مناسب


برخلاف باور کلی، انتخاب آنتی اسکالانت مناسب برای دستگاه آب شیرین کن تنها بر اساس TDS آب ورودی به سیستم صورت نمی‌گیرد. چرا که TDS می‌تواند تنها ناشی از یون‌های سدیم و کلرید باشد که تمایل چندانی در ایجاد رسوب روی ممبران RO ندارند و یا شاید TDS کاملا ناشی از حضور یون‌های کلسیم و سولفات باشد که تمایل بسیار زیادی در ایجاد رسوب دارند. بنابراین برای انتخاب آنتی اسکالانت مناسب، ابتدا باید به آنالیز غلظت تمام یون‌های موجود در آب ورودی به سیستم آب شیرین کن و نیز میزان توانایی ممبران استفاده شده در حذف نمک‌ها توجه نمود. با داشتن این اطلاعات می‌توان پتانسیل هر یون موجود در آب را برای ایجاد رسوب در ممبران محاسبه نمود. بنابراین آنتی اسکالانت با توجه به پتانسیل یون‌های موجود در آب در ایجاد رسوب انتخاب می‌شود. به عنوان مثال اگر احتمال تشکیل کربنات کلسیم و سولفات کلسیم وجود داشته باشد، باید آنتی اسکالانت مناسب برای این نوع رسوب انتخاب شود.

انتخاب آنتی اسکالانت مناسب

میزان تزریق آنتی اسکالانت


میزان تزریق آنتی اسکالانت در سیستم آب شیرین کن به عوامل زیادی وابسته است و بایستی بر اساس میزان نیروی محرکه در ایجاد رسوب که خود وابسته به عواملی نظیر غلظت هر یون موجود در آب ورودی به دستگاه، pH، دما و قدرت یونی است، مشخص شود. با این وجود عوامل دیگری نیز می‌توانند بر میزان تزریق ضد رسوب سیستم آب شیرین کن موثر باشند. به عنوان مثال آنتی اسکالانت‌ها تمایل بیشتری به برخی از سطوح مانند نمک‌های هیدروکسید آهن از خود نشان می‌دهند. بنابراین در صورت وجود یون آهن سه ظرفیتی (Fe3+) در آب بایستی آنتی اسکالانت بیشتری تزریق شود. به صورت دقیق‌تر، داشتن اطلاعاتی راجع به پارامترهای زیر می‌تواند در انتخاب میزان تزریق آنتی اسکالانت بسیار موثر باشد:

کاتیون‌ها: کلسیم (Ca2+)، منیزیم (Mg2+)، سدیم (Na+)، باریم (Ba2+)، استرانسیوم (Sr2+)، آهن (Fe2+ یا Fe3+)، منگنز (Mn2+)، آلومینیوم (Al3+)

آنیون‌ها: قلیائیت، سولفات (SO42-)، کلرید (Cl-)، فسفات (PO43-SiO2

pH، دما، TDS آب ورودی به دستگاه آب شیرین کن و میزان بازیابی (Recovery) سیستم آب شیرین کن

به صورت کلی می‌توان گفت در شرایط عادی میزان تزریق آنتی اسکالانت را می‌توان به صورت حدودی ۲ – ۵ ppm در نظر گرفت. آنتی اسکالانت در دستگاه آب شیرین کن عموما توسط یک پمپ تزریق (دوزینگ پمپ) به آب ورودی به سیستم تزریق می‌شود.

میزان تزریق آنتی اسکالانت

تست آنتی اسکالانت


از آنجا که انتخاب صحیح نوع و میزان تزریق آنتی اسکالانت تاثیر بسزایی در عملکرد ممبران RO دارد، بایستی پس از انتخاب نوع و مدل آنتی اسکالانت و نیز میزان تزریق، آنتی اسکالانت را تست کرد. دو روش جهت تست آنتی اسکالانت وجود دارد. روش اول روش آزمایشگاهی است که میزان اثرگذاری آنتی اسکالانت بر روی رسوبات در آزمایشگاه و تحت شرایطی خاص بررسی می‌شود. روش دیگر روش میدانی است که با جمع آوری اطلاعات مختلف دستگاه آب شیرین کن در یک بازه حداقل سه ماهه صورت می‌گیرد.

تست آنتی اسکالانت

قیمت و خرید آنتی اسکالانت

قیمت آنتی اسکالانت به عواملی چون برند سازنده و مدل، میزان غلظت، pH و عوامل بسیار متعدد دیگری وابسته است. امروزه آنتی اسکالانت‌های متنوعی از برندهای مختلف وارداتی و یا تولید داخل به فروش می‌رسند و طبیعتا قیمت مواد اولیه و نیز نوسانات نرخ ارز تاثیر بسزایی بر قیمت آنتی اسکالانت دارند. در هر صورت از آنجا که فیلتر ممبران RO دستگاه آب شیرین کن به نوعی مهمترین بخش دستگاه محسوب می‌شود، هزینه صورت گرفته برای خرید آنتی اسکالانت همچنان بسیار کمتر از هزینه‌های مربوط به تعویض ممبران خواهد بود. هرچند به کار گیری تجربیات کارشناسان حوزه تصفیه آب در انتخاب آنتی اسکالانت و نیز خرید آنتی اسکالانت از شرکت‌ها و فروشگاه‌های معتبر نکته‌ای است که می‌تواند منجر به کاهش زیاد هزینه‌های مربوط به تعمیر و نگهداری سیستم‌های آب شیرین کن شود. کارشناسان بهتا در هر لحظه از شبانه روز آمادگی دارند تا در تمام مراحل انتخاب و خرید بهترین آنتی اسکالانت مناسب برای سیستم آب شیرین کن در کنار شما باشند.

تماس با ما

نظرات

تا کنون نظری درباره این محصول ارسال نشده است.

اولین نظر را بنویسید

افزودن نظر

لطفا امتیاز خود به این محصول را وارد نمایید.

انصراف
در حال ارسال ...

نظر شما با موفقیت ثبت شد و پس از تایید به نمایش در خواهد آمد.